No w tym wypadku to chyba jedynym słusznym rozwiązaniem będzie kupienie laktatora. Są na rynku dostępne takie fajne elektryczne i wtedy maluchowi będziesz dawać swój pokarm do butelki. Pamiętaj że pokarm matki jest o niebo lepszy niż to co sprzedają w sklepach ;)
A czy wiecie może czy podczas karmienia piersią można stosować pasty do wybielania zębów. Znalazłam taki środek o nazwie blanx który ma podobno bardzo skuteczne działanie ale nie wiem czy nie jest za mocny i coś się nie przedostanie do mleka.
Nigdy nie słyszałam o tym żeby nie można było wybielać zębów podczas karmienia ale to musiała byś już pytać lekarza. W sumie kto wie chociaż skoro mówisz że twój mały i tak je z butelki to co to za różnica?
Taka że podaje mu mój pokarm tylko w butelce, tak to musiała bym go na jakiś czas przestawić na mleko z proszku, ale takie rozwiązanie nie bardzo mi się widzi.